Het aanmaken van 2 menu's

Het is nu tijd een menu-item aan te maken voor elke taal. We hebben een menu nodig dat naar de Engelse artikelen wijst en een apart menu dat verwijst naar de Nederlandse artikelen.

• Navigeer naar Menu's Beheren Nieuw menu toevoegen
  • Maak eerst een menu aan voor de artikelen in de Nederlandse taal:
    • Titel: geef op Nederlands menu.
    • Menutype: geef op nederlandsmenu.
    • Beschrijving: geef een beschrijving, bijvoorbeeld Menu voor Nederlandse inhoud.
    • Klik op "'Opslaan & Sluiten"'.

Maak nu nog een menu aan voor de Engelse taal:

• Titel: geef op Engels menu
  • Menutype: geef op engelsmenu.
  • Beschrijving: geef een beschrijving, bijvoorbeeld Menu voor Engelse inhoud.
  • Klik Opslaan & sluiten om dit menu aan te maken.

U heeft nu twee sets met inhoud en twee menu's, klaar om gevuld te worden met menu-items.

Menu-items toevoegen

De twee nieuwe menu's zijn nog leeg, laten we dus een set menu-items toevoegen.

• Navigeer naar Menu's Nederlands menu Nieuw menu-item toevoegen
  • Menu-itemtype: Selecteer het type Individueel artikel
  • Selecteer het artikel Nederlands artikel 1.
  • Menutitel: Geef op Nederlands artikel 1
  • Zorg er voor dat het Menu staat op Nederlands menu en de Taal op Dutch (nl-NL).
  • Klik op "'Opslaan & Sluiten"'.

Herhaal bovenstaande acties totdat u drie menu-items in het Nederlandse menu heeft, waarbij elke wijst naar een van de drie beschikbare Nederlandse artikelen.Ga nu naar Menu's Engels menu en maak drie menu-links aan naar de drie Engelse artikelen. Herhaal, om dit te doen, bovenstaande acties en wijzig de details naar wens.

Koppel taalspecifieke startpagina aan de nieuwe menu's

Uw Engelse en Nederlandse menu's bevatten beide alle noodzakelijke menu-links. Echter, Joomla! moet weten welke menu-link in een van de menu's de standaard link moet zijn (de standaard startpagina die getoond moet worden voor of de Engelse of de Nederlandse site). Laten we een van de menu-items de standaard startpagina voor deze taal maken.

• Navigeer naar Menu's Beheren en klik op Engels menu om hem te openen.
  • Klik op de ster in de startpagina kolom van het eerste artikel.

Het ster icoon verandert in een afbeelding van de Britse vlag, wat aangeeft dat dit de standaard pagina voor het Engelse deel van de site is.

• Navigeer naar Menu's Nederlands menu en klik op de startpagina ster van het eerste Nederlandse artikel. De ster verandert in de Nederlandse vlag.

Koppelen van menu-links aan hun vertaalde tegenhangers

Hoewel u twee sets met artikelen heeft (de originele artikelen en hun Nederlandse "vertalingen"), tot nu toe is er geen verbinding tussen deze artikelen. Joomla! heeft geen manier om te weten welk Nederlands artikel het vertaalde alternatief van een bepaald Engels menu-item is. Laten we de Engelse menu-items koppelen aan hun vertaling.

• Navigeer naar "Menu's  Nederlands menu en klik op het eerste menu-item om het te bewerken (in ons voorbeeld het Nederlands artikel 1 menu-item).
  •  Klik op het tabblad Associaties en open de English (UK) drop-down lijst. Selecteer het juiste Engelse menu-item: Engels artikel 1.
  • Opslaan & sluiten van dit menu-item.

Herhaal voorgaande stappen om associaties te maken voor alle Nederlandse menu-items. U zou nu drie menu-items moeten hebben die gekoppeld zijn aan Nederlandse menu-items. Let op: Beweeg de muis over het EN icoon om het geassocieerde menu-item te zien.

Afhandelen van de nieuwe menu's door het toevoegen van menu modules

Beide nieuwe menu's zijn nu aangemaakt en de menu-links zijn er aan gekoppeld. Echter, als u in Joomla een nieuw menu aanmaakt, dan moet u een menu module toevoegen om in staat te zijn het menu op de website te tonen. Laten we dat doen!

• Navigeer naar Menu Beheren
  • Klik op Voeg een module toe aan dit menu in de kolom Gelinkte modules. Het opent in een nieuwe menu module.
  • Geef in het Modules:Menu scherm, de volgende details:
    • Titel: Nederlands menu.
    • Taal: Selecteer Dutch (nl-NL)
    • Positie: Selecteer position-7.
    • Klik op "'Opslaan & Sluiten"'.

Herhaal voorgaande stappen om een menu-module aan te maken voor het Engels en vergeet niet de details aan te passen:

• Titel: Engels menu.
    • Taal: Selecteer English (UK)
    • Positie: Selecteer position-7.
    • Klik op "'Opslaan & Sluiten"'.

Depubliceer het standaard Main Menu

Naast onze twee nieuwe menu's heeft de website het main menu dat onderdeel uitmaakt van de standaard Joomla installatie. Indien u Joomla! geïnstalleerd heeft zonder voorbeelddata, dan bevat dit menu alleen een Home item. Zelfs als uw tweetalige site alleen het nieuwe Engelse en Franse menu gebruikt, heeft Joomla! nog steeds het standaard Main Menu en het Home Item nodig om te functioneren. Joomla! heeft ook de Main Menu module nodig om aan Taal: Alle gekoppeld te blijven. Aangezien dit Main Menu niet getoond hoeft te worden op de site, depubliceren we de gekoppelde menu module:

1. Navigeer naar Extensies Modules, zoek de Main Menu module en depubliceer hem.

De menu's voor de meertalige inhoud zijn nu ingesteld. Nog een stap te gaan: Een taalswitch module toevoegen zodat de bezoekers hun favoriete taal kunnen selecteren.