De CookieBot plugin wordt op dezelfde manier als alle andere extensies geïnstalleerd.

Na installatie zal deplugin nog geconfigureerd en geactiveerd moeten worden. Dit gaat als volgt:

1. Inloggen aan backen van de Joomla website
  2. Klik op op Extensies->Beheren->Plugin
  3. Type in zoeken op cookiebot en druk op [Enter]
  4. Klik op de pluginnaam System - Cookiebot
  5. Voer in het veld Domain Group ID het ID van CookieBot in
  6. Geef optioneel aan welke scripts gecontroleerd worden met CookieBot. Zie hieronder voor meer uitleg.
  7. WIl je eenvoudig gebruik maken van de Cookieverklaring, zet deze dan aan. Aan de Phrasetag hoef je normaal niks aan te passen.

Plaatsen Cookievrklaring

Wanneer in stap 7 de cookieverklaring is aangezet, kan een nieuw artiukel gemaakt worden.

Plaats in het artikel de tekst {COOKIEBOT DECLARATION}.

Let op, deze is hoofdletter gevoelig.

Sla je artikel op en maak een nieuw menu-item aan met als titel Cookie Verklaring.

Wanneer je nu klik op de knop Cookie verklaring, zal de cookieverklaring zichtbaar worden.