Authenticatie in twee stappen houdt in dat u naast een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een authenticatie code in moet vullen om in te loggen in het klantenpaneel. Deze authenticatie code wordt gemaakt door een authenticator applicatie welke u op uw computer of smartphone kunt gebruiken. Kies binnen de applicatie voor een "op tijd gebaseerde" code. Deze 2-staps authenticatie zorgt voor extra bescherming tegen indringers.

Om de 2-staps autheticatie te kunen gebruikten volgt u onderstaande stappen.

Stap 1

Installeer een 2-staps authenticatie app op uw smartphone. Enkele voorbeelden van ondersteunse applicaties zijn:

Stap 2

Meld je aan op het klantenpaneel

Stap 3

Figuur 1: menubalk

Klik in de menubalk op 'mijn account' (figuur 1 stap 1).

Stap 4

Figuur 2: Ment scherm 2-staps authenticatie instellen

Selecteer uit het rechter menu 2-staps authenticatie (figuur 2 stap 1).

Stap 5

Klik onderop op 'klik hier om uw code te genereren (figuur 2 stap 2)

Stap 6

Figuur 3: Code genereren

Scan met de authenticatie-app de QR-code (figuur 3 blok 1) en voer de authenticatie code die in de app verschijnt in het veld 'Authenticatie code' (figuur 3 blok 2) en klik op de knop activeren (figuur 3 blok 3).

Uw 2-staps authenticatie is nu geactiveerd