Voor gebruikers die geen gespecialiseerde toetsenborden hebben, moeten letters met accenttekens worden ingevoegd of ingevoerd met behulp van sneltoetsen of via de menubalk.

Gebruik sneltoetsen

Microsoft Word-gebruikers kunnen ook de volgende combinaties van toetsen gebruiken om accenttekens aan hun letters toe te voegen. Als u bijvoorbeeld het teken à wilt krijgen, houdt u de Ctrl-toets vast en drukt vervolgens op de `-toets (Tilde-toets, toets boven de Tab-toets). Laat vervolgens beide toetsen los en druk snel op de A-toets .

Opmerking: u moet snel op de lettertoets drukken nadat u de sneltoetsen hebt losgelaten. Anders wordt de brief zonder accenten gemaakt.

Tip: als u hoofdletters wilt toevoegen, moet u Caps Lock inschakelen voordat u de sneltoetsen gebruikt. Als alternatief, laat alles behalve de Shift-toets los nadat u de sneltoetsen tegelijk hebt ingedrukt en druk vervolgens op de gewenste letter om een hoofdletteraccent te maken.
De Shift-toetsoptie werkt alleen voor die sneltoetsen die de Shift-toets gebruiken, zoals hieronder vermeld.

Gewenst symbool

Sneltoetscombinatie

à, è, ì, ò, ù, À, È, Ì, Ò, Ù
Ctrl + `( accentgraf ), de letter
á, é, í, ó, ú, ý, Á, É, Í, Ó, Ú, Ý
Ctrl + '( apostrof ), de letter
â, ê, î, ô, û, Â, Ê, Î, Ô, Û
Ctrl + Shift + ^ ( caret ), de letter
ã, ñ, õ, Ã, Ñ, Õ
Ctrl + Shift + ~ ( tilde ), de letter
ä, ë, ï, ö, ü, ÿ, Ä, Ë, Ï, Ö, Ü, Ÿ
Ctrl + Shift +: ( dubbele punt ), de letter
å, Å
Ctrl+Shift+@ ( At ), a of A
æ, Æ
Ctrl + Shift + & ( ampersand ), a of A
œ, Œ
Ctrl + Shift + & (ampersand), o of O
ç, Ç
Ctrl +, ( komma ), c of C
ð, Р
Ctrl + '(apostrof), d of D
ø, Ø
Ctrl + /, o of O
Alt + Ctrl + Shift +?
Alt + Ctrl + Shift +!
ß
Ctrl + Shift + &, s