In dit voorbeeld gaan we de module 'Laatste nieuws' in een bestaande artikel plaatsen. Deze module kan ook een andere module zijn.

Om een lijst met nieuwsberichten op de website te plaatsen wordt meestal gebruik gemaakt van de module 'Laatste Nieuws'. In deze module geef je aan op welke plek in de website de module zichtbaar moet worden. Het is in dit geval dus zaak te weten waar welke modules op de website geplaatst kunnen worden.

Wanneer dit niet het geval is of je wilt de nieuwsberichten direct in een artikel hebben kun je de volgende stappen volgen:

• Zet op de plaats waar je de nieuws-headlines wilt hebben de volgende code: {loadposition nieuws_home}
  • Selecteer uit het menu Extensies de optie modulebeheer.
  • Klik linksboven op de groene knop >[Nieuw]
  • Selecteer als moduletype: Laatste nieuws
  • Vul het volgende in:
Titel: Laatste Nieuws
Toon titel: Zet op Toon
Positie: nieuws_home (deze moet je intypen en afsluiten door op de ent)
Categorie: Selecteer hier de categorie waaronder je nieuws berichten maakt. Dus alk nieuws artikel moet aan dezelfde categorie gekoppeld worden. bijv. Nieuws).
  • Klik linksboven op de knop Opslaan en sluiten.

Als je nu naar de voorpagina gaat, zie je de headlines van de nieuwsberichten verschijnen.

Mocht je zien ipv de nieuwsberichten de code zien, dan moet je de volgende stappen uitvoeren:

1. Ga naar Extensie -> Plugin Beheer.
2. Zoek in de lijst Inhoud - Laad modules
3. Kijk of er een groen vinkje voor de naam staat. Zo niet, zet deze als nog aan door op het rode bolletje te klikken.

De nieuwsberichten moeten nu te zien zijn.

Let op: het is niet mogelijk om in een artikel de loadposition code te plaatsen wanneer ditzelfde artikel in de lijst wordt opgenomen.