1. Selecteer vanuit ‘achter de knop’ bij de knop Menu's in het 'Controlepaneel', het menu, waar de verwijzing geplaatst moet worden (bv.. ‘Ledenmenu’)
  2. Klik rechtsboven op de knop>[Nieuw]
  3. Selecteer uit de lijst ‘Menu Item’ de optie ‘Externe link’ of ‘External link’ (3e van onderen);
  4. Voeg de volgende gegevens toe:
    1. Titel: De titel van de knop
    2. Link: de link waar naar toe gelinkt moet worden includies http://
    3. Publiceer: Ja
    4. Bij klikken, openen in: Nieuw venster met menubalk
  5. Klik op de knop>[Opslaan]
  6. Er is nu een knop met een externe verwijzing aangemaakt.

Indien je een externe verwijzing vanuit een artikel naar een ander website wilt maken, kijk dan op pagina 107 van het boek ‘Joomla! 1.5 Beheer’.