Artikel maken gaat altijd in drie stappen. De volgorde ligt vast.

1. Maak een sectie en een categorie,
  2. Maak het artikel,
  3. Maak een menu-link.
Artikel aanmaken, waarvoor geen Sectie of Categorie bestaan. (1)
Artikel aanmaken, waarvoor al Sectie en Categorie bestaan. (2)

Eerste situatie.
Stap 1: Maak Sector en Categorie aan.

• Ga naar Controlepaneel.
  • Klik op de knop>[Sectiebehee], klik op de knop >[Nieuw], vul de gegevens in (zie blz 13 Handl of blz 23, 27 Boek). klik op de knop>[Opslaan].
  • Klik op de knop>[Categoriebeheer[, klik op de knop>[Nieuw], vul de gegevns in (zie blz 14 Handl of blz 29, 34 Boek). Klik op de knop>[Opslaan].

Stap 2: Maak het artikel aan.

• Ga naar naar Controlepaneel.
  • Klik op de knop>[Artikelbeheer], klik op de knop>[Nieuw].
  • Vul de kop in (zie blz 15 Handl of blz 40 Boek). Type of kopieer via de knop 'Pakken' de tekst in het gele vlak. Voeg eventueel afbeelding toe. Klik op de knop>[Opslaan].

Stap 3: Voeg een menu-link toe. (zie blz 18 Handl of blz 86 ev Boek)
Ga naar Controlepaneel.
Klik op de knop>[Ledenmenu] (Usermenu),
klik op de knop>[Nieuw].

a. Klik op de knop>[Artikelen].

• Klik bij Sectie op de knop>[Weergave sectieblog] of klik op de knop>[Weergave sectie].
  • Weergave sectieblog: invullen (zie blz 19 Handl of blz 86, 94 t/m 97 Boek), klik op de knop>[Opslaan]
  • Weergave sectie: invullen (vgl blz 19 Handl of blz 86 t/m 100 Boek), klik op de knop>[Opslaan].
    Ga nogmaals naar Controlepaneel.
    Klik op de knop de knop>[Menu's].
    Klik op de knop>[Ledenmenu](Usermenu), klik op de knop>[Nieuw]

b. Klik op de knop>[Artikelen].

• Klik bij Categorie klik op de knop>[Weergave categorieblog]of klik op de knop>[Weergave categorielijst].
  • Weergave categorieblog: invullen (vgl blz 19 Handl of blz 88 t/m 93 Boek), klik op de knop>[Opslaan].
  • Weergave categorielijst: invullen (vgl blz 19 Handl of blz 86 t/m 100 Boek), klik op de knop>[Opslaan].
    Ga nogmaals naar Controlepaneel.
    Klik op de knop>[Menu's].
    Klik op de knop>[Ledenmenu] (Usermenu), klik op de knop>[Nieuw].

c. Klik op de knop>[Artikelen].

• Klik bij Artikelen op de knop>[Standaard Artikel Weergave] of op de knop>[Weergave artikel toevoegen] (bij voorkeur niet gebruiken).
    Weergave artikel: invullen (zie blz 20 Handl of blz 38 Boek), klik op de knop>[Opslaan].

Tweede situatie.
Stap 1: Sectie en Categorie bestaan al. Bepaal welke dat zijn.
Stap 2: Maak een artikel (zie blz. 16 Handl of blz 38 Boek), klik op de knop>[Opslaan].