In deze handleiding zullen wij je uitleggen hoe je gebruik kan maken van de webmail. En ook hoe je hier kan inloggen om je mail online te bekijken.

Wij maken gebruik van het mailprogramma Roundcube in de webbrowser Google Chrome. Het is wel belangrijk dat je webbrowser en computer altijd up-to-date zijn.

Stap 1

Open je webbrowser (denk aan Google Chrome, Internet explorer, Safari, Firefox). Tik in de URL balk de link naar jouw webmail in, bijvoorbeeld: webmail.uwdomein.extensie

URL Balk van uw browser

Stap 2

Je komt nu terecht op de welkomst pagina van Roundcube. Hier dien je als gebruikersnaam het volledige e-mail adres in te vullen, met bijbehorend wachtwoord.
Wanneer je dit allemaal juist hebt ingevuld, dien je te klikken op de knop “Inloggen”

Loginscherm webmail

Stap 3

Wanneer je ingelogd bent, zie je hier alle e-mail berichten voor het e-mail adres waarmee je bent ingelogd. Om een mail te versturen kies je voor “Opstellen”. Om weer uit te loggen kun je rechts bovenin klikken op “Uitloggen”.

Hoofdscherm webmail waar alle e-mails vermeld staan.