Voordat je de nameservers van een domeinnaam kan wijzigen, moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Om dit te kunnen uitvoeren moet de poweruser mode ingeschakeld zijn.

Stap 1
Zodra je bent aangemeld op het controle paneel kom je op het dashboard uit. Klik aan de bovenkant in de menu balk op Domeinnamen.

Stap 2
Nu krijg je een overzicht te zien van jouw domein(en).

Stap 3
Klik op de domeinnaam waarvan je de nameservers wil wijzigen. Nu kom je in de Domeinnaam eigenschappen terecht waar je alle details ziet van de geselecteerde domeinnaam.

Stap 4
Zoals je ziet tref je hier een knop Wijzig de name servers aan. Wanneer je hier op klikt verschijnt er een venster waarin het mogelijk is om een bestaande DNS set te selecteren of een nieuwe DNS set toe te voegen.

Stap 5
Wanneer je een bestaande DNS set wil gebruiken, klik je op de betreffende DNS set en klik je vervolgens op de knop Opslaan.

Stap 6
Wanneer je een nieuwe DNS set wil aanmaken, klik je op de knop Toevoegen. Het volgende venster zal nu verschijnen.

Stap 7
Allereerst dien je de nieuwe DNS set een naam te geven. Vervolgens geef je de hostnames van de nameservers op, het IP adres hoeft hier dus niet te worden ingevuld. Wanneer je wil dat de nameservers direct worden gesynchroniseerd zodra de DNS set is aangemaakt, zet je een vinkje neer in het vakje achter Direct synchroniseren. Om de DNS set op te slaan klik je op de knop Opslaan.

Stap 8
De nameserver wijziging wordt vervolgens uitgevoerd. Wanneer deze succesvol is doorgevoerd, zal de status van de domeinnaam weer op Actief staan en zal je zien dat de nameservers succesvol zijn aangepast.

Let op: Er zijn TLD’s waarbij het niet mogelijk is om de nameservers via het controle paneel te wijzigen, dit gaat dan meestal om de exclusieve TLD’s. Mogelijk zitten er hierdoor ook kosten verbonden aan de nameserver wijziging.