Voordat je de DNS Zone file kan beheren, moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Om dit te kunnen uitvoeren moet de poweruser mode ingeschakeld zijn.


Stap 1
Zodra je bent aangemeld op het controle paneel kom je op het dashboard uit. Klik aan de bovenkant in de menu balk op Domeinnamen.


Stap 2
Nu krijg je een overzicht te zien van jouw domein(en).


Stap 3
Klik op de domeinnaam waarvan je DNS Zone file wil beheren. Nu kom je in de Domeinnaam eigenschappen terecht waar je alle details ziet van de gekozen domeinnaam.


Stap 4
Zoals je ziet tref je aan de linkerzijde in het Menu de mogelijkheid DNS Zone aan. Wanneer je hier op klikt, kom je terecht in de DNS Zone file waar je de DNS kan beheren.


Stap 5
Zoals je ziet tref je hier de knoppen Toevoegen en Verwijderen aan. Indien nodig kun je meerdere DNS records verwijderen en deze vervolgens in 1x verwijderen. Het toevoegen van een record kan door op de knop Toevoegen te klikken.


Stap 6
Wanneer je op de knop Toevoegen klikt, verschijnt er een venster waar om een aantal gegevens wordt gevraagd. Ook wordt hier gevraagd om het soort record welke moet worden toegevoegd, bijvoorbeeld een A-record.


Stap 7
Nadat je het soort record hebt geselecteerd en de velden hebt ingevuld, klik je op de knop Opslaan, de DNS wijziging wordt vervolgens uitgevoerd. Houd er wel rekening mee dat DNS wijzigingen vaak tijd nodig hebben voordat deze volledig zijn doorgevoerd. Afhankelijk van wanneer de internet providers een DNS update uitvoeren, kan dit soms enkele uren duren.