Wanneer je een e-mailadres instelt binnen een e-mailprogramma – ook wel cliënt genoemd – dan heb je gegevens nodig.

Goed om te weten dat op het moment dat je bij SCHRIJVERS123.NL een domeinnaam- en hostingpakket aanvraagt, de DNS zone wordt aangemaakt met een standaard set DNS records zoals mail.domeinnaam of smtp.domeinnaam. Deze hostnames kan je vervolgens gebruiken bij het instellen van jouw e-mailadres.

Inkomende e-mailserver

Onderdeel Waarde Voorbeeld
Protocol Hier kun je voor POP3 of IMAP kiezen.
Meer uitleg: Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?
mail.schrijvers123.nl
Inkomende mailserver Hier vul je mail.jouwdomein in. mail.schrijvers123.nl
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in. info@schrijvers123.nl
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van bovengenoemd e-mailadres. sTUpra44rEwre6az

Uitgaande e-mailserver

Onderdeel Waarde Voorbeeld
Uitgaande mailserver Hier vul je smtp.jouwdomein in. smtp.schrijvers123.nl
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in. info@schrijvers123.nl
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van bovengenoemd e-mailadres. sTUpra44rEwre6az
Uitgaande port Hier vul je port 587 in, dit omdat port 25 bij veel ISP’s is dichtgezet. 587