Bij het uitwisselen van gegevens, tussen programma's, wordt vaak gebruik gemaakt van een CVS-bestand (Comma Seperated Value).

Bij de Nederlandse taal gebruikt Excel niet standaard een komma, maar een punt komma. Meestal is dit geen probleem, maar er zijn programma's die een komma verwachten.

Instellen van de komma als scheidingsteken

Bij de regionale instellingen kun je het scheidingsteken instellen. Bij Windows 8 is dit in het Configuratiescherm bij De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen en dan de knop >[Meer instellingen]. Hier staat het Lijstscheidingsteken tussen.

Excel negeert deze instelling als het decimaalteken hetzelfde is als de lijstscheidingsteken. In Nederland gebruiken wij een komma als decimaal teken. Moet de applicatie gebruik maken van een kommal als scheidingsteken dan zit er niets anders op dan het decimaalteken naar een punt aan te passen.

Let op: Stel ook Excel zo in dat deze de  Scheidingstekens van het systeem gebruikt. Deze kunnen als volgt aangepast/gecontroleerd worden:

• Klik linksboven in Excel op bestand;
  • Klik in de groene balk op het menu >[Opties];
  • Selecteer aan de linkerkant 'Geavanceerd";
  • Activeer uit de groep 'Opties voor bewerken'  de keuze 'Scheidingstekens van het systeem';
  • Klik rechtsonder op de knop >[Ok].

Waarom Negeert Excel standaard de komma

In Nederland maken wij gebruik een komma als decimaalteken. Op het moment dat zowel decimaalteken als lijstscheidingsteken beiden een komma bevatten, zal het gegenereerde CVS bestand niet juist meer zijn. De andere applicatie zal alles afbreken ook bij de decimaal van de cijfers.