Joomla 2.5 heeft een fantastische mogelijkheid om met de one-click methode Joomla up-to-date te houden. In plaats van het uploaden en uitpakken van een update bestand, kan nu via 1 klik op de update knop Joomla en zijn extensies geupdate worden.

Helaas komt het wel eens voor dat nieuwe updates niet gezien worden, maar dat Joomla! verteld dat de meest recente versie al aanwezig is. Op onze site vertellen wij altijd wat de meest recente versie van Joomla! is.

Oplossing: Opschonen van de update cache

Voer onderstaande stappen uit om de meest recente versie van Joomla! weer te geven:
1. Login op het administratie gedeelte
2. Ga vanuit het hoofdmenu naar extensie/extensiebeheer
3. Op de extensie beheer pagina klik op het tabblad Updaten
4. Klik rechtsboven op de knop >[Opschonen Cache]

Controleer of de Joomla! versie nu zichtbaar is.

Mocht deze nog niet zichtbaar zijn, ga dan de database repareren. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Login op het administratie gedeelte
2. Ga vanuit het hoofdmenu naar extensie/extensiebeheer

2. Ga vanuit het hoofdmenu naar extensie/extensiebeheer
3. Op de extensie beheer pagina klik op het tabblad Database
4. Klik rechtsboven op de knop >[Repareren]

Controleer nogmaals of de Joomla! versie zichtbaar is.