Voordat je een alias op een mailbox kan aanmaken moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Stap 1
Zodra je bent aangemeld op het controle paneel kom je op het dashboard uit. Klik aan de bovenkant in de menu balk op Hosting.

Stap 2
Nu krijg je een overzicht te zien van jouw website(s).

Stap 3
Klik op de website waarvoor je een e-mail alias wil toevoegen. Vervolgens kom je terecht in het hosting beheer waar je alle details ziet van de geselecteerde website.

Stap 4
Klik nu op de E-mail knop. Het E-mail beheer wordt nu onderaan de pagina geladen.

Stap 5
Klik nu op de knop Aanpassen binnen het E-mailbeheer kader achter het e-mail adres waarvoor je een alias wil aanmaken, en kies hier de optie E-mail aliassen.

Stap 6
Er verschijnt nu een popup venster om voor het gekozen e-mail adres een alias aan te maken. Geef hier de naam op van de E-mail alias en klik op de knop Opslaan.

Stap 7
Nadat je op de knop Opslaan hebt geklikt wordt de E-mail alias aangemaakt. Dit kan maximaal 5 minuten duren (in werkelijkheid is de mail alias vrijwel direct actief). Dit kan je zien wanneer de alias zichtbaar wordt onder het hoofdmail adres.

Er is vrijwel geen limiet aan het hebben van mail aliassen op een mailbox.

E-mail adres aliassen verwijderen

Stap 1
Wanneer je een E-mail alias wil verwijderen, klik dan op het prullenbak icoon achter de alias. Er wordt om een bevestiging gevraagd om deze te verwijderen. Wanneer je akkoord gaat met het verwijderen, zal de mail alias worden verwijderd.