Voordat je een E-mail adres kan aanmaken, moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Stap 1
Zodra je bent aangemeld op het controle paneel kom je op het dashboard uit. Klik aan de bovenkant in de menu balk op Hosting.

Stap 2
Nu krijg je een overzicht te zien van jouw website(s). Klik op de website waarvoor je een e-mail adres wil aanmaken.

Stap 3
Nu kom je in het hosting beheer terecht waar je alle details ziet van de geselecteerde website.

Stap 4
Klik nu op de E-mail knop. Het E-mail beheer wordt nu onderaan de pagina geladen.

Stap 5
Klik nu op de knop Toevoegen binnen het E-mail beheer kader. Er verschijnt een popup venster waar je de gegevens van het nieuwe e-mail adres dient in te vullen.

Stap 6
Nadat je op Toevoegen heb geklikt wordt de mailbox aangemaakt. Dit kan maximaal 5 minuten duren (in werkelijkheid is de mailbox vrijwel direct bruikbaar).

Een e-mail adres verwijderen

Wanneer je een mailbox wil verwijderen, dan kun je dit op 2 manieren doen.

1. Zet een vinkje voor de mailbox welke je wil verwijderen en klik vervolgens op de knop verwijderen. Op deze manier kan je meerdere mailboxen tegelijk verwijderen.
  2. Klik op de aanpassen knop achter het e-mail adres welke je wilt verwijderen en kies de onderste optie verwijderen.

In beide gevallen zal het systeem om een bevestiging vragen.

LET OP: wanneer je op verwijderen klikt zal ook alle mail welke nog op de server aanwezig is in de betreffende mailbox worden verwijderd.

LET OP: Er zit een limiet op het versturen van e-mail op een shared hosting server. Er is een limiet op het versturen van e-mail van maximaal 400 e-mails per uur. Dit gaat om mails die vanuit de webmail of website worden verstuurd.