Veiligheid van websites is deze dagen zeer belangrijk. In de volgende situaties adviseren wij altijd een SSL certificaat:

SSL certificaten kunnen via uw hoster geregeld worden of door gebruik te maken van CloudFlare. In dit artikel zullen we uitleggen hoe we CloudFlare kunnen gebruiken om SSL aan een website toe te passen.

Gebruik maken van Cloudflare om SSL te gebruiken

Let op! Wanneer er geen kennis van DNS of van nameservers zijn, schakel dan onze hulp in. Verkeerd instellen van een DNS kan ervoor zorgen dat uw site en/of mail niet meer bereikbaar is voor bezoekers.

Om uw site gereed te kunnen maken voor CloudFlare zijn de volgende onderdelen nodig:

• Een gratis account blij CloudFlare
  • Een eigendomeinnaam waarbij u zelf uw DNS kunt aanpassen en ook de nameserver.

Aanmaken gratis Account CloudFlare

1. Ga naar: https://www.cloudflare.com/
  2. Klik op "Sign Up"

Het signup scherm van Cloudflare verschijnt.

Vul in dit scherm uw e-mailadres (1) en benodigde wachtwoord (2) in.

Klik op de knop >Create Account (3)

Tegelijkertijd ontvangt u ook een mail van Cloudflare. Hierin staat een acceptatie link. Klik op deze (mag na de laatste stap in deze handleiding gedaan worden. Eerder kunt u op een later moment niet aanmelden).

Toevoegen Site

Een nieuw scherm verschijnt waar u uw site kunt invoeren. Voer de domeinnaam van uw site, in de tekst blok (1), in en klik op de knop Add site.

Selecteer een plan

U zult een bepaald plan moeten kiezen. In dit geval volstaat de gratis versie.

Selecteer plan 'Free' (1) en druk op de knop 'Confirm plan'  (2)

Scan DNS

Het systeem zal nu uw huidge DNS-records scannen en kopiëren. Indien nodig zult u geïnformeerd worden waar wijzigingen aangebracht moeten worden.

Klik op de knop 'Continue'

Aanpassen Nameservers

De volgende stap is het aanpassen van de nameservers van uw domein. De nameserver van Cloudflare wordt gebruikt ipv uw hoster.

Verander uw eigen nameserver (1) naar diegene die Cloudflare aangeeft (2). Let op! per domein/account kunnen deze namen anders zijn.

Het aanpassen van uw nameserver gebeurt bij uw hostingspartij. Hiervoor moet u in hun omgeving inloggen en aanpassen. Lukt dit niet of durft u dit niet, vraag de hulp van de specialisten van SCHRIJVERS123.NL of neem contact op met uw hostingspartij.

Nadat deze is aangepast klik op de knop 'Done, check nameservers'.

Cloudflare gaat nu wachten totdat de nameserver gewijzigd is. In het ergste geval kan dit soms 48 uur duren. Let op! haal ook uw dns sec records weg. Eerder zal Cloudflare niet kunnen werken.

Instellen Cloudflare

Nadat uw DNS geverifieerd is, log opnieuw in op het dashboard van Cloudflare.

Selecteer vanuit het dashboard uw domeinnaam. Het startscherm voor het instellen van uw domeinnaam verschijnt.

Klik op de blauwe knop 'Crypto'.

Stel de volgende zaken in op het tabblad Crypte

'SSL' op 'Full' (1)

'Always Use HTTPS' op 'On' (2)

'Automatic HTTPS Rewrites' op 'On' (3)

Gereed

Als u nu naar uw website gaat en de domeinnaam begint met HTTPS, zult u gewoon de site zien. Het data verkeer tussen uw websitesite en de gebruikers zal nu versleuteld zijn.

Vragen of heeft u onze hulp nodig?

Heeft u vragen of het verzoek of wij u kunnen helpen met SSL van Cloudflare te installeren op uw website, vraag dan een ondersteuningsverzoek aan.